Uutiset:

4.10 2014

Päivitysväli senkun pitenee...kesällä sattunut tapaturma aiheuttaa sen, että poikueita on enstistä vähemmän, ja pyrin myös vähentämään kanimäärää yleensäkin. Näillä näkjymin viimeisessä hermeliinipoikueessa on edelleen poikasia vapaana, ja myös muutamia aikuisia on myynnissä. Angorapoikueita on odotettavissa aikaisintaan keväällä, kun uuden angorakanilan rakentaminen en nyt onnistu. Onneksi syksy on ollut näöin lämmin ja kaunis, joten osa kaneista asuu edelleen kesäkanilassa nauttien aurinkoisista syyspäivistä.

11.2 2014

Uusi vuosi on jo pitkällä ja vuoden ensimmäiset poikaset alkavat kömpiä pesistä. Kanila on saanut uuden osaston angoroille, ja satiiniangoranpoikasia saksantuontivanhermmista on laitettu tilaukseen. Seuraava kanitapahtuma on Ruotsin  LU, johon matkustan hyvässä seurassa turistina, toki jotakin kivaa tuon kotiinkin. Samalla suurin osa syksyn angorapoikasista muuttaa uusiin ruotsalaiskoteihin, toivottavasti uudet omistajat ovat kaneihinsa tyytyväisiä. 

8.10 2013

Kaunis kesä takana, ja upeita syysilmoja riittää vieläkin. Kotisivua en ole ehtinyt päivittelemään kun muut kiireet ovat vieneet ajan. Kanilaan on saatu uusia häkkejä uusille asukeille, kaksi satiiniangoraa muutti meille Saksasta! Ensimmäiset satiiniangorat ovat myös syntyneet ja näistä uros ja naaras jäi kotiin sukua jatkamaan. Myös kaksi rexluppaa kuuluu uusiin asukkeihin. Vähän erikoisempia poikasia siis tulossa ensi kevään, nyt suurin osa kaneista jääkin talvitauolle.

29.6 2013

Kesä on jo pitkällä ja kanilan kevätpoikasista suurin osa on jo muuttanut uusiin koteihin. Muutamat vielä odottelevat sitä oikeaa kotia, kuvia Kotia etsii-sivulla. Seuraavat poikueet syntyvät heinäkuun alussa ja nyt jännätään syntyykö meille ensimmäiset satiiniangorat. Ruotsista tullut satiiniangora Nemo on astunut Helinän satiinikantajaangoratyttären, keltapunaista tulossa taas, ja toivottavasti kiiltäväturkkisena!

3.2 2013

Viime päivityksestä on aikaa, mutta ei ole tapahtunut kovin paljon uutta kanirintamalla. Turun näyttelyssä oltiin suurella porukalla, joskin pistesaalis jäi vaatimattomaksi. Vuoden ensimmäiset poikueet ovat syntyneet, myös niitä odotettuja luppia! Saa nähdä mitä pesistä paljastuu lähiviikkojen kuluessa.Kotia etsiviä poikasia ja nuoria on vielä muutama, pääosa uroksia.

Syksyllä saapuneet satiiniangorat ja luonnonkeltainen angora Babe ovat liittyneet laumaan, ja Babe'lla on nyt ensimmäiset poikaset, jotka ovat satiiniangoran ja tavallisen angoran risteytyksiä.Poikasia on yhdeksän joten saa nähdä selviytyykö ensikertalainen emo urakasta.

20.9

Syksy on alkanut aika hiljaisissa merkeissä, monet astutukset ovat jääneet toteutumatta. Moni vanhempi herra on myös siirtynyt lemmikkitehtäviin uusissa kodeissa. Tarhat ovat märkiä ja liejuisia, saattaa olla että muutto sisätiloihin tapahtuu tänä vuonna viimevuotista aiemmin.

18.8

Kesä tuli ja meni....olisi se saanut kestää kauemminkin. Mary Lou pyöräytti ennätyssuuren poikueen, kymmenen poikasta, joista kuitenkin vain neljä selvisi. Hyvä niin, uutta vertaa kaivattiinkin! Lisävahvistus tuli Englannissa, kun sininen ottertyttö Cinderella kotiutui Suomeen.

11.6

Kevään viimeiset poikaset etsivät uusia koteja. Ruotsista on saapunut uusi tyttökin, aikuinen pienirex Mary Lou, joka toivon mukaan on kantavana. Kiitokset Sannalle tästä hienosta tytöstä! Vaihdossa lähti Coco uuteen kotimaahan, onnea matkaan hänellekin! Meilläkin on kohta kesäloma ja kaneilla Minna hoitajana. Ja lomatuomisiakin tulee ;)

28.5

Kesäiset ilmat ovat hemmotelleet meitä ja kaneille on yllinkyllin vihreää syömistä. Kannattaa kuitenkin aloittaa vihreän antaminen tosi varovasti ettei mene vatsa sekaisin.

6.5

Ensimmäiset kanit pääsivät kesälomalle kesäkanilaan! Filip tosin on nauttinut kevään tuoksuista jo jonkin aikaa :)

15.4

No nyt niitä on, nimittäin pienirexejä :) McKenzie pyöräytti viisi ja Ballade peräti kahdeksan pienokaista! Värejä on mustan ja mustan otterin lisäksi viisi ruskeaa otteria. Toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin ison pesueen kanssa ja luovutusikään poikaset tulevat aivan toukokuun lopussa.

2.4

Satiiniangorapoikue on laitettu alulle, poikasten toivotaan syntyvät parin viikon sisällä. Luppapoikasten lisäksi pesissä on myös pienirex-ja hermeliinipoikasia, jotka tulevat luovutukseen toukokuun alussa.

10.3

Olisiko talvi vihdoin väistymässä? Ainakin valo on lisääntynyt, ja kanit samoin, pesissä tuhisevat monet pienet ja vähän isommatkin poikaset. Tosin moni poikanen etsii vielä omaa kotiaankin, koska peruutuksia on nyt tullut tavallista enemmän lyhyen ajan sisällä. No, onneksi kanila ei ihan vielä ratkea liitoksistaan vaan poikaset voivat odottaa sitä oikeaa omaa kotia!

7.2

Kanilan uusin tulokas on satiiniangora Per! Perin lisäksi tuli kaksi satiiniangoratyttöä, jotka asuvat Anne Sundbergin luona.Toivomme satiinilapsia kesäksi, ehkä Suomen ensimmäisiä?

25.11

Pakko laittaa pari kuvaa uudesta pikkuangorasta Biancasta. Emonsa ainokainen kasvaa kohisten ja on TYTTÖ! Eli taas kasvoi kanimäärä yhdellä, tämä neiti ei muualle muuta.

Bianca noin viikon ikäisenä

Bianca lähes kolme viikkoa

9.11

Lokakuun loppu oli murheellinen kun valkoinen norjantuonti angorauros Prinssi kuoli suolistosairauteen. Mutta marraskuun ensimmäisenä, kun jo olin luopunut toivosta, syntyi Prinssin ainokainen, valkoinen angorapoikanen! 

Kanila hiljenee vähitellen, kun kesän viimeiset poikaset muuttavat omiin koteihinsa. Muutamat poikaset etsivät edelleen omaa kotia! 

10.10

No nyt on pieni rexpoikasia! Peräti kaksi onnistunutta poikuetta, yhteensä kymmenen mustaa otteria ja yksi ainoa musta. Poikavoittoista näyttäisi olevan, mutta vielä ei voi sukupuolia ihan varmaksi sanoa. Uusi tulokas on ruskeasoopeli angora Robin Hood!

8.8

Kesähelteet tekivät ilmeisesti sen, että aika moni astutettu naaras jäi tällä kertaa tyhjäksi, ja niin pienirex- kuin angorapoikaset jäivät sitten tulematta... Mutta ei muuta kun yritetään uudestaan nyt kun ilmat ovat jo vähän viilenneet :) Luotettavat luppaäidit sen sijaan ovat nytkin hoitaneet hommansa ;)

10.7

Huh hellettä, tukalaa niin ihmisille kuin eläimillekin. Muutama luppapoikanen vielä vailla omaa kotia, uudet tulokkaat vasta kurkkivat pesistä...

 24.6

Loma on pidetty ja kanitkin varmasti nauttivat hemmottelulomastaan Minnan hoivissa. Angoravauvat ovat kasvaneet valloittaviksi palleroiksi, kaksi tyttöä on vielä varattavissa. Myös neljä luppalasta tulee luovutusikään muutaman viikon kuluttua. Kanilassamme on myös uusia tulokkaita; kaksi valkoista angoraa Norjasta, Lumikki ja Pikku Prinssi.

Pienirexpoikasia syntyi toissapäivänä, kaksi ruskeaa viittakuviota, molemmat kuitenkin lemmikkitasoisia kuvioinniltaan.

26.5

Kanilamme ensimmäinen angorapoikue on syntynyt! Alustavasti näyttää siltä että suurin osa on ruskeita ja kaksi madagaskaria, Helinä-emo on poikasistaan niin tarkka etten ole päässyt ihan lähelle katsomaan :)

15.5

Kevään viimeiset poikueet syntynevät ensi viikolla, sitten kanit pääsevät kesälomalle. Muutamat aikuiset ovatkin jo muuttaneet kesäkanilaan. Poikasista on lisätty kuvia omille sivuille. Kasvateista on laitettu uusia kuvia myös Elämää kanien kanssa-sivulle. Ja ensi lauantaina suuntaamme Turkuun!

13.4

Pari risteytystä sekä aikuista kania vielä kotia vailla. Luppapoikasia on jo aika lailla varailtu, muutama niistäkin on vielä varaamatta. Lupapoikueille laitettu myös uusia kuvia omille sivuille. Viikonloppuna onkin sitten vuorossa PetExpo!

24.3

Kevätaurinko lämmittää jo, mutta ulkokanilan aitaukset sortuivat painavan lumen alla. Remonttia siis tarvitaan ennenkuin kanit voivat muuttaa "kesämökille". Kanilamme ensimmäiset angoravauvat on laitettu tilaukseen, saa nähdä tuleeko tulosta!

7.3

Vuoden ensimmäiset poikaset ovat juuri tulleet luovutusikään. Vielä on muutama risteytyspupu vailla sitä omaa hyvää kotia. Uusia luppapoikueita on myös syntynyt, sekä yksi pieni rex-poikue, jossa hauskoja väriyllätyksiä!

12.2 2011

Uusi vuosi ja uudet kujeet! Kanilan vuosi on alkanut yllätyksillä, lupparouvat eivät ole olleet vielä kiinnostuneita poikasten teosta, sen sijaan risteytyksiä on tupsahtanut maailmaan muutama poikueellinen! Kaksi luppapoikuettakin on, ja vihdoin saimme myös luonnonkeltaisia pikkuluppia!

Lähes kaikki minirexit ovat menossa Pornaisten näyttelyyn, toivottavasti saisivat rekisteröintiin riittävät pisteet. Myös Helinä-angora on menossa Pornaisiin, sen jälkeen on poikasten vuoro, toivottavasti!

12.12

Kylläpä aika rientää...kanilassa enää kaksi luppapoikasta ja muutama risteytyspoikanen myynnissä, ja muutama nuori aikuinen etsii edelleen omaa kotia. Keittiössä pomppivat minirexpojat haluaisivst myös jouluksi omaan kotiin.

Ensimmäinen hermeliinipoikueemme kurkistelee pesästä, niiden luovutus on vasta noin kuukauden päästä. Lumen ja pakkasen takia viimeisetkin kanit ovat nyt sisätiloissa, joten ahdasta alkaa olla...

1.11

Syksy on jo pitkällä ja kanit ovat muuttaneet sisätiloihin. Kaksi angoraa, Helinä ja Peter Pan, on liittynyt joukon jatkoksi. Muutama uusi poikue on syntynyt, ja muutama uusi poikanen on myynnissä. Myös aikuisia lemmikkikodin etsijöitä löytyy. 

23.8

Pyhtäällä meni yli odotusten, Filippa sai 95p jaoli BIS 4 ja ROP ja Filipkin sai 94,5p. Pikkuinen Ballerina-sasseli sai 93,5p. Päivitetty Kotia etsii ja Poikueet-sivuja

12.8

Risteytyspoikue tulee viikonloppuna luovutusikään, ja isot kanit käyvät lauantaina Pyhtäällä pyörähtämässä. Muutama pikkuluppakin on vielä ilman uutta kotia, kuten myös muutama vanhempi naaras

 

27.7

Lisää kesähäkkejä askarreltu. Kotia etsiviä on vielä jokunen, sekä poikasia että aikuisia. Valitettavasti kanilassa hyppelee myös muutama kodinvaihtaja, joille myös etsin uusia koteja. HARKITKAA kunnolla ennen kuin teette päätöksen kanin hankinnasta!

Toisaalta on tullut mukavia uutisia ja kuvia kasvattien uusista kodeista, KIITOS niistä! Muutaman olen lisännyt kuvia-sivulle

19.6

Kesäkanila valmistui vihdoinkin, kuvia Kanilasivulla. Uusia poikasia varattavissa, ja muutama pienirex naaraspoikanen etsii yhä omaa kotia. 

13.5

Pienirexpoikaset alkavat tulla luovutusikään. Kaikki risteytykset ovat jo muuttaneet, mutta muutama vanhempi poikanen etsii vielä uutta kotia. Pesässä uusi pienirexpoikue, viisi pientä ruskeaa nyyttiä!

8.4

Paljon pikkuisia risteytyspoikasia ja muutama luppalapsikin varattavissa. Myös ensimmäinen pienirexpoikueemme on syntynyt, ja samettiturkkisia mustia otterlapsia voi alustavasti tiedustella. Lisätty myös uusi kuvasivu, johon jatkossa päivittelen kasvateilta tulleita kuvia.

 

11.3

Peruutuksen vuoksi R-poikueen Rosita etsii vielä omaa kotia

10.3

Uusia kuvia T-poikasista ja varaustilanne päivitetty.

25.2

Uusia poikueita lisätty, Quiff etsii vielä omaa kotia.

9.2

Suurin osa Q-poikueesta lähti uusiin koteihin, vielä yksi ruskeasoopeli white-poika vapaana. Poikasista myös uusia kuvia. Päivitetty kotia etsii-sivua.

21.1 2010

Kaksi uutta poikuetta syntynyt, ja kolmas tulossa huomenna.
Luvassa luonnonkeltaista, luonnonharmaata, luonnonsinistä, mustaa ja mustaa otteria/tania

Q-poikueen  ja Kotia Etsii- sivuja päivitetty.

 

1.1 2010

Hyvää uutta Vuotta!!!

Q-poikueella uusi sivu. Kotia Etsii- sivu päivitetty.

26.12

Q-poikue syntynyt 10.12

N-poikaset ovat kaikki varattuja/siirtyneet uusiin koteihinsa. Kotia Etsii- sivu päivitetty.

30.11

M-poikaset muuttivat viikonloppuna uusiin koteihinsa. N-, O- ja P-poikasille tehty uudet sivut ja Kotia Etsii- sivua päivitetty.

7.11

Luppapoikasia ja risteytyksiä varattavissa, M-poikasista kuvia niiden omilla sivuilla.

Lisäksi päivitetty Kotia etsii-sivua.

 

 

22.9

Luppapoikasia varattavissa väreissä luonnonkeltainen ja musta tan.

Lisää minejä muuttanut taloon.

Lisäksi päivitetty näyttelysivua ja Kotia etsii-sivua.

28.7

Suloista suklaata ja samettia Englannista...tervetuloa Murphy ja McKenzie!
Kuvia   I- ja J- poikasista. Päivitetty Naaraat ja Kotia etsii-sivuja.

25.6

  I- ja J- poikueet syntyivät samana päivänä,5.6. Poikasista kuvia niiden omilla sivuilla. Päivitetty myös Kotia etsii-sivua.

4.6

Poikasista uusia kuvia poikueiden omilla sivuilla sekä päivitetty Poikueet ja Kotia etsii-sivuja

17.7

Joy-tyttö etsii uutta kotia! Uusia astutuksia tehty. Poikasista uusia kuvia poikueiden omilla sivuilla sekä päivitetty Poikueet ja Kotia etsii-sivuja

 

27.4

Kaikki E-poikaset varattu. Poikasista uusia kuvia poikueiden omilla sivuilla sekä päivitetty Poikueet ja Kotia etsii-sivuja

18.4

Menetimme Blomma-kanin onnettomuuden seurauksena.


Uusia poikasia pesissä! Sukupuolet ovat hieman muttuneet viime päivityksestä E-poikueessa.... Kaikista poikasista uusia kuvia poikueiden omilla sivuilla sekä päivitetty Poikueet ja Kotia etsii-sivuja

9.4

Lisätty PetExpo näyttelytulokset.
Päivitetty Poikueet ja Kotia etsii-sivuja

27.3

Lisätty Piikkiön tulokset. Parhaiten pärjäsi Filip, josta tuli ROP!
E-poikue syntyi 19.3, ja kaksi uutta poikuetta saivat alkunsa Piikkiö-viikonlopun aikana.
Lisätietoja Poikueet-sivulla

12.3

Päivitetty Kotia Etsivät. Vielä muutama poikanen vapaana! Päivitetty myös poikuesuunnitelmia.
Tavataan Piikkiössä viikonloppuna!

27.2

Odotamme poikasia yhdistelmästä:

  

Yashira's Wings of Destiny rek.90,5p (92p) x Brookside Lord Zorbas (rek.93p)

Päivitetty Kotia Etsivät ja varaustilanne sekä lisätty kuvia poikasten sivuille

21.2

Päivitetty Kotia Etsivät ja varaustilanne sekä lisätty kuvia poikasten sivuille. Lisätty myös uusi sivu, jossa kuvia juuri valmistuneesta kanilasta.

3.2

Molemminpuolista tutkiskelua... Lady,7 vuotta ja Dinarzade, 3 viikkoa

Uusia kuvia B, C ja D-poikasista

21.1

Uusia kuvia B, C ja D-poikasista

11.1

Uusia tulokkaita Naaraat ja Urokset sivuilla. Myös uusia poikueita ja uusi Kotia etsivät-sivu