Tervetuloa kanisivuille!

Olen kohta viisikymppinen kissankasvattaja, joka on päättänyt kokeilla myös rotukanien kasvatusta! Kaneista olen ollut kiinnostunut jo pitkään, ensikosketus kaneihin tuli jo lapsena maalla. Esikoisen heinäallergia ja pienet tilat olivat kuitenkin esteenä harrastuksen aloittamiselle. Vuonna 2007 muutimme isompaan omakotitaloon ja päädyimme suunnittelematta kahden kanin, rexkani Knaperin ja risteytyskani Blomman, omistajiksi. Ihastuimme näihin persoonallisiin tyttöihin, ja käytyäni kaninäyttelyssä heräsi innostus myös pienimuotoiseen kaninkasvatukseen. Mietin meille sopivinta rotua, ja päädyin suloisiin ja leppoisiin kääpiöluppiin, mutta olen myös erittäin ihastunut samettiturkkisiin rexeihin. Olen kiinnostunut myös näyttelyistä. Tavoitteenani on kasvattaa rodunomaisia ja kauniita kaneja terveyttä ja luonnetta unohtamatta.

 

Haluan myös omalta osaltani edistää vastuullista lemmikinpitoa. Lemmikin omistaminen merkitsee aina suurta vastuuta. Kani on herkkä lemmikki jonka elinkaari on suhteellisen pitkä. Kaninpoikasesta haaveilevan on siis syytä miettiä asiaa tarkkaan ja perehtyä kanin erityispiirteisiin ja hoitoon hyvin jo ennen kanin hankintaa. Jokaisesta myymästäni kanista laadin kirjallisen myyntisopimuksen ja kani saa mukaansa 2 x sukutaulun, kirjalliset hoito-ohjeet sekä tuttua ruokaa. Aikuiset urokset luovutan lemmikeiksi ainoastaan leikattuina.

   Perheeseen kuuluu kanien lisäksi mieheni Simon ja yhdeksänvuotias poikamme Daniel, kaksi marsua, liuta kissoja, joilla on omat sivu sekä Lhasa Apso Bella.

Asumme Karjaalla, joka sijaitsee noin 80 km Helsingistä länteen.

 

Leena Boswell
Myllytie 12
10300 Karjaa
tel +358 40-5636 525
puh  040-5636 525 (iltaisin)
leena.rinne (at) 2me.fi

    Kissojen sivuille kuvaa klikkaamalla: